42 poliklinikte hizmet verildiğini belirten Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Porfesör Doktor Peyami Battal, hastahanenin 85 Milyon TL’ye mâl olduğunu ve 570 yatak bulunan hastahanede 974 personelin bulunduğunu söyledi.
Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, açılışı geçen 14 Şubat’ta Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından yapılan YYÜ’nün Zeve Yerleşkesi’ndeki Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tam teşekküllü hasta alımına başladı. 4 bin 800 metrekare kapalı alana sahip olan 570 yataklı hastanede 42 poliklinikte, 110’u öğretim üyesi 205’i asistan olmak üzere toplam 974 personelle hizmet veriyor. Yaklaşık 85 milyon TL’ye mal olan hastane bir çok yenilikle de bölgedeki hastalara şifa dağıtacak.
Hastanenin hasta alımına başladığı ilk günde 400 hastanın muayene olmak için müracaat ettiğini belirten YYÜ Rektörü Prof.Dr. Peyami Battal, “Hastanemizin ilk etapta 400 yatak kapasiteli olması planlandı. Ancak, daha sonra öğretim üyesi arkadaşların odalarını da hasta odalarına dönüştürerek kapasitemizi arttırdık. Bu kapasite artırımı ile hastanemiz 570 yataklı oldu” dedi.
Sadece Van’a değil bölgeye hizmet veren öncü bir hastane olmayı amaçladıklarını da anlatan Prof.Dr. Battal, şöyle devam etti:
“Deprem sonrası Van’dan doktorumuz gitmedi. Ancak, yeni doktorlarımız geldi. Bu doktorlarımız yardımcı doçent düzeyinde. Şu anda üniversitemize gelmek isteyen doktorlarımız da taleplerini bize iletiyor. Üniversitemiz her yönü ile güçleniyor ve daha da güçlenecek. Devletimiz bize her konuda destek veriyor. İstediğimiz her şeyi itirazsız kabul ediyorlar. Şu anda 12-13 milyon değerinde cihaz alımı yaptık. 8 milyon TL değerinde cihaz alımı da yapıldı, önümüzdeki günlerde takılacak. Ayrıca 15 milyon TL değerinde cihaz alımı için kaynak talep ettik. Bunun yanında daha önce kullandığımız ve teknolojileri eskimeyen cihazlarımızı da kullanmaya devam ediyoruz. Artık Van’da cihaz sorunu kalmayacak. Halkımıza daha sağlıklı hizmet vereceğiz.”
TÜRKİYE’NİN 3’ÜNCÜ BÜYÜK YENİ DOĞAN ÜNİTESİ VAN’DA
Rektör Prof.Dr. Battal, Ankara ve İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük 3’üncü yeni doğan yoğun bakım ünitesinin de hastanelerinde bulunduğunu söyledi. Prof.Dr. Battal sözlerini şöyle sürdürdü:
“İnsanlarımızın bir kısmı özellikle köylerde yaşayanlar doğumlarını kendileri yapmak istiyorlar. Bu da önemli sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor. Aynı zamanda bölgede doğum oranları çok fazla. Coğrafi nedenlerden dolayı hastaların ulaşımında sıkıntı oluyor. Bu nedenle yeni doğan ünitemizi bu sıkıntılara cevap verecek düzeye taşıdık. 45 yeni doğan yoğun bakım yatağının bulunduğu ünitede 2 profesör, 3 doçent, 2 yardımcı doçent ve 8 asistan görev yapıyor.”