Yeni Vakıf Üniversiteleri Açılacak

University of GloucestershireTürkiye’ de vakıf üniversitesi 35 ve MYO okullarıyla bu sayı 43 yükselmiş durumdadır. Bunlara 5 tanesi İstanbul olmak üzere 6 tane daha eklenmesi beklenmektedir. İstanbul’ la kurulacak olan vakıf üniversiteleri Beykoz üniversitesi, Rumeli üniversitesi, Semerkand bilim ve medeniyet üniversitesi, Ayvansaray Üniversite olarak belirlenmiştir. Antalya’ ya ise AKEV üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM başkanlığına sunulmuştur.

Tasarıyla birlikte İstanbul’ a kurulacak olan üniversiteler Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitim vakfı tarafından Beykoz üniversitesi, Plato vakfı tarafından Ayvansaray üniversitesi, Balcı vakfı tarafından İstanbul Rumeli üniversitesi, Hacegan vakfı tarafından Semerkand bilim ve medeniyet üniversitesi, Antalya’ ya kurulacak olan AKEV üniversitesi ise Antalya Kültür ve Eğitim tarafından açılacaktır.

 

Yasa tasarısında diğer bazı üniversitelerinde adında değişiklikler olacaktır. Yeni Yüzyıl üniversitesinin adı İstanbul Yeni yüzyıl üniversitesi, Acı Badem Üniversitesinin adı Acı Badem Mehmet Aydınlar Üniversitesi ve Gedik üniversitesinin adı da İstanbul Gedik Üniversitesi olacaktır.