Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e deve kuşu yumurtası hediye edildi

 Sunumun ardından soruları cevaplandıran Başkan Gökçek’e öğrenciler sembolik olarak deve kuşu yumurtası biblosu hediye etti.

TOBB ETÜ Ekonomi ve Genç Girişimciler Topluluğu’nun davetlisi olarak katıldığı ‘Ankara’nın 2023 Vizyonu’ konulu toplantıda Gökçek, ‘Yıldız Ülkenin Marka Şehri Ankara’ başlığıyla projelerini anlattı. Başkan Gökçek, Ankara’nın kongre ve üniversite şehri olmasını, sanayide 2. sırada yer almasını, tıbbın merkezi ve turizm kenti olmasını hedeflediklerini ifade etti. Belediye Başkanı olduktan sonra Ankara’yı 4 konuda dünya kentleri arasına soktuklarını dile getiren Başkan Gökçek, kentsel dönüşümlerde, kent içinde dev rekreasyon alanları konusunda, sosyal ve kültürel projelerde bir numara olduklarını kaydetti.

Başkenti, 4 milyon nüfuslu kentler arasında trafiği en rahat kent haline getirdiklerini, ancak nüfusun 5 milyonu bulması ve trafiğe çıkan araç sayısının artması sonucu sıkıntılar yaşanmaya başlandığını ifade eden Başkan Gökçek, son günlerde artan trafik sıkışıklığıyla ilgili öncelikle toplu taşıma ağırlık verecek yeni çözüm arayışlarında olduklarını açıkladı.

MÜHYE’YE 42 KİLOMETRELİK KANAL

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm, Dikmen Vadisi 4. Ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi, Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi, 50. Yıl Kentsel Dönüşüm Projesi ve kat mülkiyeti ile verilen arsalar hakkında da bilgi veren Başkan Gökçek, Mühye Vadisi ile ilgili de 2- 3 aya kadar Belediye Meclisi’ne yeni bir proje getirileceğini kaydetti.

Gökçek, “Burası da en büyük kanal yeri olacak. Büklüm büklüm giden yer, kanal yeri olacak. Sağı solu rekreasyon alanı, üst kısımlarında da binalar yer alacak. Ankara’nın örnek yerlerinden birisi haline gelecek. Mogan ve Eymir ile birleştirip 42 km’lik bir kanal haline getirmeyi düşünüyoruz.” diye konuştu.

HAYVANAT BAHÇESİ’NDE GÖSTERİLER 12 AY SÜRECEK

Ankara’nın geleceği için önem verdiği bir başka projenin hayvanat bahçesi ve tema park olduğunu vurgulayan Başkan Gökçek, Ankara’ya bir Disneyland yapmak istediklerini, ancak bol miktarda konut ve iş merkezi alanı verdikleri halde müşteri bulamadıklarını ifade etti. Başkan Gökçek, bu nedenle Disneyland tarzı tema parkını kendi kaynaklarıyla yapacaklarını belirtti.

Gökçek, şu bilgileri verdi: “Hayvanat bahçesinde 15 gösteri merkezi, bir başka deyişle sirk olacak. Belli yerlerde köpekler, aslanlar, filler günün belli saatlerinde yazın açık, kışın kapalı olacak anfi tiyatroda gösteri yapacak. Bu yerler 12 ay çalışsın istiyoruz. Hava şartlarının uygun olduğu zaman Ankara’da 4 ay, bunun dışında devamlı çalışması mümkün değil. Bu yüzden kapalı alanlar gerekiyor. Masraflı ama Ankara için lazım. Hayvanlarla birebir göz teması kurabileceksiniz. Camın arkasından aslana el uzatabileceksiniz. İçeride golf arabalarıyla gezeceksiniz. Çocuklar evcil hayvanlarla birebir ilgilenebilecek. Tıpkı Disneyland gibi bir temapark ve hediyelik eşya satılan yerler, kafe, vs. olacak.”

GÜVENPARK’A DEV DÖNME DOLAP

Kızılay Güvenpark’ta bulunan 800 metrekarelik boş alana da Londra’nın simgesi London Eyes gibi dev bir dönme dolap yerleştirmeyi planladıklarını ifade eden Başkan Gökçek, “London Eyes 125 metre yükseklikte, bizimki Ankara Eyes mı olur bilmiyorum ama 135 metre ve dünyanın en büyüğü olacak. Gelecek senenin ortalarında binme imkanı bulacaksınız. Yazın soğuk, kışın sıcak olacak. Rahatlıkla arkadaşlarınızla istediğiniz zaman 45 dakikalık bir tur yapabileceksiniz. Londra’da 135 lira… Türkiye’de böyle olmayacak.” diye konuştu.

Hayvanat bahçesi ve tema park ile ilgili dünyadan örnekler gösteren Başkan Gökçek, çağ öncesi hayvanların dünyada fazla kullanılan bir tema olduğunu belirterek, alışveriş festivaline bazılarını getirmek istediklerini kaydetti.

Üniversitelilere de çağrı yapan Başkan Gökçek, gönüllü çalışmak isteyen genç sanatçılara, bu çalışmalar sırasında görev verilebileceğini ifade etti.

DİKMEN, ŞENTEPE VE ALTINDAĞ’A TELEFERİK

Ulaşım sıkıntısını çözecek toplu taşım projelerini de aktaran Başkan Gökçek, 250 doğalgazlı yeni körüklü otobüsün sözleşmesinin imzalandığını, yaz sezonunda teslimatların başlayacağını, buna ek olarak 200 adet körüklü mazotlu otobüs alacaklarını ve 7 ayda gelmeye başlayacağını açıkladı.

Toplu taşımda ciddi bir adım atmış olacaklarını ifade eden Başkan Gökçek, teleferik projeleriyle ilgili de şu bilgiyi verdi: “Dünyanın pek çok yerinde artık dağ kesimine ulaşımı teleferikle yapıyorlar. Biz de bazı noktalara teleferikle ulaşmaya çalışacağız. Kızılay Dikmen’e yap işlet ile düşünüyoruz. Bunun dışında Altındağ Doğantepe’yi Samsun Yolu’na teleferikle indireceğiz. Körüklüleri de Samsun yoluna koyacağız. Teleferiğe bağlayacağız. Altındağ’da Karapürçek’ten ikinci bir teleferik olacak. Şentepe’den de yolcuları metroya teleferikle aktarabileceğiz. 2 senede bitecek. Raylı sistemler de var. Sincan, Keçiören ve Çayyolu metrolarını Ulaştırma Bakanlığı’na devrettik. Sincan ve Çayyolu 2013 sonuna kadar bitiyor, Keçiören’de de ocak diye söz verdiler, ama 2014 sonuna ancak biter.”

Sunumun ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Başkan Gökçek, finalde bir de sürprizle karşılaştı. TOBB ETÜ Ekonomi ve Genç Girişimciler Topluluğu Başkanı Efe Bezci, Başkan Gökçek’e sembolik olarak “deve kuşu” yumurtası biblosu hediye etti. Bezci, yumurtayı verirken “Herkes yumurta fırlatıyor, biz de size en büyüğünden hediye etmeyi uygun gördük.” dedi. Başkan Gökçek, hediyesini alırken Bezci’ye “Bana da ancak bu büyüklükte yumurta yeterdi zaten.” diye espri yaptı.