Derse Geç Gelen Öğretmenleri Yakından İlgilendirecek Haber

Derse geç kalan öğretmen artık ceza alacak çünkü;Dünya bankası eğitim raporu’na göre OECD ülkeleri içerisinde işe geç kalma oranı en yüksek Türkiye!Milli eğitim bakanı öğretmenleri takibe alma talimatı verdi.

Dünya Bankası Eğitim Raporu’nda, OECD ülkeleri içinde işe geç kalma oranı en yüksek Türkiye olunca, Milli Eğitim Bakanı da öğretmenleri takibe alma talimatı verdi.

CNN Türk’ün haberine göre derse geç kalan öğretmenler önce uyarılacak, devamı halinde de haklarında disiplin soruşturması açılacak.

Dinçer, derse geç kalmayı alışkanlık haline getiren, sürekli devamsızlık yapan öğretmenlerin belirlenmesi için talimat verdi. Talimat üzerine bakanlıkta çalışma başladı. Okul müdürlerinden, artık sadece öğrencilerin değil, öğretmenlerin de derse zamanında gelip gelmediğini tespit etmeleri istendi.

Mevzuata göre derse geç kalan öğretmen, önce sözlü olarak uyarılıyor. Sözlü uyarıyı dikkate almayanlar ihtar ediliyor. Bir ayda iki kez geç kalanlar hakkında ise disiplin soruşturması başlatılıyor. Ücret veya maaştan kesme cezası veriliyor.