Formasyon Parası Protesto Edildi

Sakarya Üniversitesi’nde yaklaşık 100 öğrenci, Pedagojik Formasyon eğitimleri için alınan 412 liralık ücreti protesto etti.
Rektörlük önünde gösteri yapmak isteyen öğrencilere izin verilmemesine rağmen onlar adına Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’la görüşen öğrenci temsilcisine, bunun kaldırılması veya indirilmesine yönelik Perşembe günü açıklama yapılacağı bildirildi.

Sakarya Üniversitesi’nde yaklaşık 100 ögrenci bugün Pedagojik Formasyon eğitimleri için alınan 412 liralık ücreti protesto etmek için Rektörlük önünde toplanarak basın açıklaması yapmak istedi. İzin alınmadığı için açıklama yapılamadı. Bunun üzerine üniversiteliler, Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüşmek için sessiz bir şekilde toplantıdan çıkması bekledi. Rektör Elmas, grubu arasında seçilen 5 kişi ile bir süre özel görüsme yaptı.

Rektör ile görüşen Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi İsmail Yüksek, çıkışta yaptığı açıklamada, “Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile görüştük. Kendisi bize 3 seçeneğin olduğunu söyledi. Birincisi bu ücretin ödenmesi kaldırılacak. İkincisi ücrette indirime gidilecek, üçüncüsü ise ödenen ücret aynen kalacak. Ancak Perşembe günün yapılacak senato toplantısına kadar hiç kimse Pedagojik Formasyon eğitimleri için bir harç yatırmasın. Bu konuda karar, Perşembe günü yapılacak toplantının ardından belirlenecek ve büyük ihtimalle alınan ücret kaldırılacak” dedi.

Sakarya Üniversitesi Rektörlük binası önünde bekleyen öğrenciler, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.