Kayseri Mustafa Yelkenoğlu Fen Lisesi Türkiye ikincisi oldu

Kayseri Özel Yelkenoğlu Fen Lisesi, ÖSYM tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre Kayseri birincisi oldu.

Okul, 3 farklı alanda elde ettiği dereceler le de Türkiye genelinde ilk beş okul arasına girdi.

Yelkenoğlu Fen Lisesi ülke genelindeki 7 bin 884 okul arasından LYS kimyada Türkiye ikincisi, LYS biyoloji ve Türkçe-matematik puanlarında da Türkiye dördüncüsü oldu.
Özel Yelkenoğlu Fen ve Anadolu Liseleri Müdürü Halil Yıldız, LYS’ye girip tercih yapan 125 öğrencinden 123’ünün en seçkin üniversitelerine yerleştiğini hatırlattı. Bu öğrencilerden 21’inin tıp fakültesini, 12’sinin hukuk fakültesi, 16’sının mühendislik-mimarlık fakültelerini, 13’ünün siyasal ve dış ticareti, diğerlerinin de diş hekimliği-eczacılık ve eğitim fakültesi gibi bölümlere yerleştiğini belirtti.

Halil Yıldız, elde edilen bu başarının Kayseri için gurur verici olduğunu ifade etti. ÖSYM’nin açıkladığı bu dereceler ile okullarının kitlesel ortalamada da çok başarılı olduğunun da tescillendiğini ifade etti. Yıldız, “Bu başarının elde edilmesinde katkı sağlayan öğrencilere, bize güvenerek çocuklarını teslim eden anne-babalara, fedakârca çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.