Lise Öğrencilerine Sağlıklı Yaşam Semineri

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu tarafından Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi öğrencilerine, kronik hastalıklara yol açan sigara, alkol, yüksek tansiyon, hareketsiz yaşam ve şişmanlığın zararları anlatıldı.

Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu’nca başlatılan “5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür” projesi kapsamında lise öğrencilerine gönüllüler tarafından sağlıklı yaşam konusunda bilgiler veriliyor. Gönüllü eğitmenler, proje kapsamında Nuri Nihat Aslanoba Anadolu Lisesi öğrencilerine sigara, alkol, yüksek tansiyon, hareketsiz yaşam ve şişmanlık faktörleri hakkında açıklama yaptı. Öğrencilerin ilgiyle izlediği toplantıda konuşan Gençlik Meclisi Çevre ve Sağlık Çalışma Grubu Temsilcisi İsmail Dal, genç yaşta alınan doğru bilgiler sayesinde kronik hastalıkların önlenebileceğini belirtti. Kronik hastalıkların birkaç günde değil, yıllarca risklerin üst üste birikmesiyle oluştuğunu söyleyen Dal, bu tür hastalıkların 15-20’li yaşlarda oluşmaya başladığını anlattı. Dal, “Bazı alışkanlıklar, ilerleyen yaşlarda tam olarak tedavisi mümkün olmayan hastalıklara yol açabiliyor. Bu yüzden birçok genç insan bu hastalıklarla karşılaşıyor. Gerekli önlemler erkenden alınırsa ileride bu hastalıklardan korunabiliriz” dedi.
Sağlıklı yaşamın her şeyin üstünde olduğunu anlatan Okul Müdürü Ali Arı ise, öğrencilere zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için tavsiyelerde bulundu. Okul Öğrenci Meclisi Başkanı Mert Şentürk, Gençlik Meclisi üyelerine vermiş oldukları bilgilerden dolayı teşekkür etti.
“5 Yanlış 1 Doğruyu Götürür” projesi kapsamında öğrencilerin kronik hastalıklara sebep olan faktörlere dikkatlerini çekmek amacıyla önümüzdeki günlerde şiir, karikatür ve fotoğraf yarışmaları da düzenlenecek.