Öğrencilere Bisiklet Hediyesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerinde Seviye Belirleme Sınavı(SBS)’nda başarılı olan 121 öğrenciye bisiklet hediyeleri taktim edildi.
Büyükşehir, diğer 8 ilçede de başarılı 179 öğrenciye 21 Şubat Salı günü düzenleyeceği programla bisiklet verecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi SBS’de başarılı olan toplam 300 öğrenciye bisiklet veriyor. İlk olarak Gebze Kapalı Spor Salonu’nda program düzenleyen Büyükşehir, 121 başarılı öğrenciye bisikletlerini verdi. Bisiklet dağıtım törenine Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Güni, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaeddin Akbaş ve bisiklet almaya hak kazanan başarılı öğrenciler ile aileleri katıldı.

BAŞKAN’A GÜNİ’DEN TEŞEKKÜR

Programda konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Güni, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’de eğitimin gelişmesi için büyük çabalar sarf ettiğini söyledi. Güni, “Büyükşehir, bir yandan okullarda tadilat çalışmaları yapılırken bir yandan alanı müsait okullara kapalı spor salonu yapıyor. Diğer yandan ise eğitimde başarıyı artırmak için SBS’de başarılı öğrencilere bisiklet ve üniversite sınavında dereceye giren öğrencilerimize de otomobil veriyor. Başkan Karaosmanoğlu’nu ve başarılı ekibini kutluyor, teşekkür ediyorum” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise hiçbir başarının tesadüfî olmadığını ve başarının ardından azim ve gayretin yattığını söyledi. Başkan Karaosmanoğlu, “Başarılı öğrencilerimizi tebrik ve takdir etmemiz gerekiyor. Ancak bunun yanında başarının devamlı olması için öğrencilerimizi ödüllendirmemiz gerekiyor. Biz başarılı öğrencilerimizi bu sebeple ödüllendiriyoruz. SBS’de başarılı olan öğrencilerimize bisiklet veriyoruz. Üniversite sınavında Kocaeli’de okuyup ilk yüze giren öğrencilerimize ise sıfır kilometre, ful depolu ve kaskolu otomobil hediye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

10 ÜNİVERSİTELİYE OTOMOBİL

Daha önce üniversite sınavında başarılı olan 11 öğrenciye otomobil verdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Üniversite sınavında dereceye giren 10 öğrencimize daha önümüzdeki günlerde düzenlenecek törenle otomobillerini vereceğiz. Çalışan kazanacak. Bütün öğrencilerimizin bu fırsatı değerlendirmesini istiyoruz. 3 yılda 80 bilgisayarı ilköğretim 6’ncı sınıf öğrencilerine dağıttık. Bilgisayar ile tanışmayan tek bir öğrenci kalmayacak. Sizleri çok seviyoruz. Sizin için ne yapsak az” şeklinde konuştu.

İSPİRLİ: AZİM VE ŞEVKİNİZ ARTACAK

Kocaeli’de pilot olarak seçilen okullarda 9’uncu sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıttıklarını söyleyen Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, bütün öğrencilerin tablet bilgisayarlarla buluşacağını söyledi. Kocaeli’deki öğrencileri daha şanslı olduğunu belirten İspirli, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 3 önce öğrencilerimizi bilgisayarlarla tanıştırdı. Büyükşehir ayrıca bu tür organizasyonlarla başarılı öğrencilerimizi ödüllendiriyor. Bu ödüller başarı yolunda azminizi ve şevkinizi artıracaktır. Bu başarının mimari Başkan Karaosmanoğlu’nu tebrik ediyoruz” diye konuştu.

21 ŞUBAT’TA 179 BİSİKLET DAĞITILACAK

İzmit, Kartepe, Kandıra, Derince, Körfez, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerindeki başarılı öğrenciler ise İzmit Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek programla bisikletlerini alacak. 21 Şubat Salı günü saat 12.00’da başlayacak etkinlikte 179 bisiklet dağıtılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz 5 yılda SBS’de başarılı olan toplam 1500 öğrenciye bisiklet dağıtmıştı. Her iki programda dağıtılacak bisikletlerle Büyükşehir, 6 yılda toplam 1800 bisiklet dağıtmış olacak.