Okuma Yazma Öğrenenler Sertifikalarını Aldı

Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında okuma yazma kurslarına giden 411 bayan kursiyer seryifikalarını aldı.

Beceri ve meslek edindirme amacıyla oluşturulan ve birçok branşta faaliyet gösteren KEÇMEK’te, okuma yazma öğrenmek isteyenlere eğitim veriliyor. Bu eğitimlerin sonunda; aralarında 70’lik ninelerin ve genç annelerin de bulunduğu 411 bayan kursiyer, okuma yazma kurslarını başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almayı hak etti. Okur-yazar olmanın mutluluğunu yaşayan kursiyerler için tertip edilen ‘KEÇMEK 2. Okuma-Yazma Bayramı’ Tepebaşı Necip Fazıl Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. Programa, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Meclis Üyeleri Naime Ovayurt ve Canan Baran İzgi’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu da katıldı.

Sertifika dağıtım töreninde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, eğitimi her zaman öncelikli olarak gördüklerini ve KEÇMEK’lerle meslek edindirmenin ötesinde eğitime katkıyı ilke edindiklerini belirterek; “Bu kursların en önemlisi ve en anlamlısı olarak okuma yazma kurslarını görüyorum. Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle Keçiören’de okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmamasını hedefliyoruz. Bize düşen bu imkanları sağlamak, size düşen de gayret göstermek.” dedi.

Okuma yazma bilmeyenlerin günlük hayatta, dolmuşa binerken, para alıp verirken yaşadıkları sıkıntılara değinen Başkan Ak; “Artık siz böyle sıkıntılar çekmeyeceksiniz. Okuyabilecek, yazabilecek, sevdiklerinize mektup gönderebilecek, size gelen mektupları okuyabileceksiniz. İnşallah bundan sonraki hayatınızda daha farklı bir ışıkla hayatınıza devam edeceksiniz. Birçok şeyi daha farklı görecek, daha farklı anlayacaksınız.” diye konuştu.

Toplumda özellikle hanımların eğitiminin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ak, Keçiören Belediyesi olarak kadınlara pozitif ayrımcılık uyguladıklarını kaydetti.

Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler de konuşmasında okumanın yaşı olmadığını belirterek, Keçiören’de belediye, milli eğitim ve halk eğitim olarak el ele vererek okuma yazma kursları açtıklarını söyledi. Okumanın dinimizin de bir gereği olduğunu hatırlatan Kaymakam Güler, okuma yazma bilmeyen herkesi bu kurslara katılmaya çağırdı. Konuşmaların ardından Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Sertifika töreninde yazdıkları mektupları okuyan kursiyerler, kendilerine bu imkanı sunan Başkan Ak’a teşekkür ederek, yazdıkları mektupları verdi.