Rize Üniversitesi’nde isim değişikliği hazırlığı

Rize Üniversitesi isminin Recep Tayip Erdoğan olarak değiştirilmesi ile ilgili YÖK’ün TBMM’ye sunduğu talebin TBMM’de onaylanmasının ardından isim değişikliği ile ilgili hazırlıklara başlanıldı.

Rize’de 2006 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) çıkan yasa ile kurulan Rize Üniversitesi’nde 28 Kasım 2011 tarihinde yapılan 30. Senato Toplantısında. Rize Üniversitesinin isminin Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi olarak değiştirilmesi kararlaştırılmıştı. Yüksek Öğretim Kurulu’nun YÖK kararı onamasının ardından karar TBMM’ye gönderildi. Talep, TBMM Genel Kurulu’nda yeni eğitim düzenlemesi ile görüşüldü ve oy çoğunluğu ile kabul edildi. Yasa ile Rize Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Karaelmas Üniversitesi, Ecevit Üniversitesi, Konya Üniversitesi de Erbakan üniversitesi olarak değiştirildi.

İsim değişikliğinin TBMM’de onaylanmasının ardından Rize Üniversitesi isim değişikliği için hazırlıklara başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, “Üniversitemizin isim değişikliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Cumhurbaşkanımızın imzası ve Resmi Gazetede yayınlanmasının ardından resmiyet kazanmış olacak. Ondan sonra yeni ismi kullanabileceğiz. Biz bu yönde hazırlıklarımızı yapıyoruz. İsmini üniversitemize bağışlayan sayın Başbakanımıza tekrar teşekkür etmek istiyorum. “dedi.

SORUMLULUĞUMUZ ARTACAK

Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, isim değişikliği ile birlikte sorumluluklarının da artacağını belirterek, “Eski logomuzda dahil olmak üzere yeni bir logo çalışması yapacağız. Oluşturulacak jüri hangi logoyu beğenirse onunla devam etmeyi düşünüyoruz. Eski logoda kalabilir. Eğitim, AR-GE ve hizmet amaçlı bir kuruluşuz. Bu amaçla, Başbakanımızın ismini aldıktan sonra bizim sorumluluklarımız daha da fazla artacak. Bu sorumluluk bilinci ile daha da fazla çalışmamız gerekiyor. Ufkumuzu biraz daha genişletmemiz gayretimizi arttırmamız gerekiyor. Sorumluluğumuz daha fazla olacak” dedi.