Spor Kulüpleri Artık Okul Salonlarına Giremeyecek!

MEB’in “Yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliği” gereği, spor kulüplerinin salonlarla olan sözleşmeleri yenilenmeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Okullar Hayat Olsun” projesi ile bu projeye bağlı olarak taslağı hazırlanan ve Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan “Yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliği”nde yer alan, “Spor kulüplerinin sözleşmelerinin, sözleşme bitim tarihinden sonra uzatılmayacağı” maddesi gereğince kulüpler, çalıştıkları MEB’e bağlı okul spor salonlarına alınmayacak ve sözleşmeleri yenilenmeyecek.

Basketbol Kulüpleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gencer Baytimur, hazırlanan taslakla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte, Türkiye genelinde altyapı kulüplerinin ve bütün branşlardaki spor okullarının kapanmasına, on binlerce sporcunun ve binlerce basketbol çalışanının işsiz kalmasına neden olacağını savundu.

Sektörü ilgilendiren iki ayrı çalışma bulunduğunun altını çizen Baytimur, şöyle devam etti: “Bunlardan biri ’Okullar Hayat Olsun’ projesi, bir diğeri ise ’Okul Aile Birliği Yönetmeliği’. ’Okullar Hayat Olsun’ projesi üzerinde çalışan müsteşar yardımcısından, bu projeden sektörümüzün zarar görmeyeceğine ilişkin olumlu sözler ve mesajlar aldık. Asıl sorunun Yeni Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nde olduğunu düşünüyoruz. Bu sorunla ilgili olarak Basketbol Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı da Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Bir sonraki aşamada Gençlik ve Spor Bakanımız ve gerekirse Başbakanımız ile görüşmeler planlıyoruz.”

Gencer Baytimur, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın da konudan haberdar olduğunu ifade ederek, “Sayın Bakanımız, yaptığı basın toplantısında kendisine bu konuyla ilgili olarak yöneltilen bir soru üzerine, konudan haberdar olduğunu ve Milli Eğitim Bakanı ile bu konuyu bizzat görüştüğünü, kulüplerin mağdur edilmeyeceğini bildirmiştir. Ancak, süreç yine de devam etmektedir. Şu anda yönetmelik artık son şeklini almak üzere ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilgili birimlerindedir. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri bile yönetmeliğin gerek Türk sporuna gerekse de bu kiralamalardan gelir elde eden okullara fayda değil zarar getireceğini bildirmekte” diye konuştu.

Spor kulüpleri temsilcileri olarak Türk sporu için sessiz bir şekilde gelen bu tehlikeyi kamuoyunun bilgisine sunduklarını vurgulayan Baytimur, “Sporumuz açısından en uygun çözümün bulunmasını arzu ediyoruz. Sorumluluk sahibi herkesin bu konuda desteğine ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.