Van’da Hayatını Kaybeden Öğretmenler Böyle Yaşatılacak

Van’da hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleri okullar’da yankılanacak.
Milli eğitim bakanlığı’nın emri ile yeni yapılacak okullara, Van’daki depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin isimleri verilecek.

Van’daki depremde hayatlarını kaybeden öğretmenlerin isimleri, Milli Eğitim Bakanlığınca yaşatılıyor. Şehit öğretmenlerin isimleri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce yaptırılan okullara verildi.

Deprem şehidi öğretmenlerin isimlerinin yaşatılması için Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce 2011 Aralık ayında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında Milli Piyango adını taşıyan okulların isimleri, deprem şehidi öğretmenlerin isimleri ile değiştirildi. Öğretmenlerin isimlerinin bulunduğu tabelalar da okullara asıldı.

Şehit öğretmenlerin isimleri memleketlerindeki okullara verildi. Konuyla ilgili şehit öğretmenlerin aileleri de bilgilendirildi.

Protokol ile şehit öğretmenlerin isimleri Afyonkarahisar, Ankara, Batman, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Erzincan, Erzurum, Iğdır, Isparta, İzmir, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Van, Yalova ve Yozgat’taki Milli Piyango adını taşıyan okullara verildi. – ANKARA