Yarıyıl Tatili İçin Umre Hediyesi

Yarıyıl tatiline giren çok sayıda öğrenci, aileleri ile birlikte umre için kutsal topraklara gitti.

Karne hediyesi olarak umreyi seçen öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlendi. Aileler de çocuklarla birlikte büyük mutluluk yaşadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenledikleri organizasyon sayesinde okulların yarıyıl tatiline girmesini fırsat bilen bir grup öğrencikutsal topraklara gitti. Okullarının ve ailelerinin desteği ile umre yapmak için Suudi Arabistan’ın Medine kentine hareket eden öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu görüldü. Öğrencileri ve ailelerini taşıyan Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı saat 6.40’ta hareket etti.

14 yaşındaki oğlu ile umre ziyaretine giden Fatih Camii imamı Hafız Osman Şahin, kutsal topraklara gitmenin huzurunu yaşadıklarını anlatarak, oğlu Muhammed Şahin’in de kendisi ile birlikte bu huzuru yaşadığını söyledi.

Bilal Cengizhan Baybars isimli bir öğrenci ise, “Kutsal toprakları ziyaret etme şansına sahip olduğum için çok mutluyum. Allah nerkese nasip etsin” dedi. Çocukları ve eşleri ile birlikte umre için Suudi Arabistan’a uçan ailelerin heyecanlı oldukları dikkat çekti. Kafilenin aileler ile birlikte 287 kişi olduğu öğrenildi.

(CİHAN)