Yol Değil, Adeta Köstebek Yuvası!

Okul servisi şoförleri ve köy sakinlerinin talebi köy yolunun en kısa sürede asfaltlanması. Şenocak Köyü’nü Mardin Yolu’na bağlayan ara yol güzergâhı bakım yapılmadığından dolayı köstebek yuvasını andırıyor.. bir kaç yıldır yapılmasına karar verilen ama faaliyete geçilmeyen yolun durumundan dolayı servis şoförleri zor anlar yaşıyor..

Köstebek yuvasına dönen yollar bakımsızlıktan dolayı kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Karşı yönden gelen araçlar şarampole inerek birbirlerine yol vermek zorunda kalıyor. 5 dakikalık yol güzergâhının 45 dakikada aşıldığı yolun yetkililer tarafından ne zaman yapılacağı ise merakla bekleniyor.

Şenocak ve çevresindeki birçok köyden yüzlerce öğrencinin Çamlıdere’de bulunan okullarına ulaşmak için kullandıkları zorunlu servis yolunun bu halde olmasına rağmen hiçbir çalışmanın yapılmayışı akıllarda soru işareti bırakıyor.

Yolun bir an önce yapılması konusunda yetkililere çağrıda bulunan öğrenci servisi şoförleri ve köy sakinleri, Araçlarına her gün bakım yaptırmaktan bıktıklarını söyleyerek tepkilerini şöyle dile getirdi, “ Bizler bu yolun bir an önce yapılmasını istiyoruz. Yolların hali içler acısı. 8 tane aracımızın 2 tanesi sürekli tamire gidiyor. Bugün hava güneşli yolda çamur yok. Yağmur yağdığı günlerde yol kayganlaşıyor. Yavaş gitmek zorunda kalıyoruz. Bu durumda eğitim aksıyor” dedi.

Servis Şoförleri “Yol tehlikeli bir hal aldığı için oldukça dikkatli bir şekilde ve yavaş sürmek zorunda kalıyoruz. 5 dakikalık yolu 45 dakikada alıyoruz. Hem biz mağdur oluyoruz hem de öğrenciler… Yetkililer bu duruma sessiz kalmamalı” şeklinde konuştu.

“DÖNÜŞ ALMAK İÇİN KÖPRÜ İSTİYORUZ”

Köydeki tek sorun bu değil. Köye giren servis sürücülerini bu kez viraj alma sıkıntısı karşılıyor. Bir yandan dere yatağı bir yandan okul ihata duvarı ve arada 3 metrelik yol. Öğrencileri okula bırakan servis araçları bu kez dönüş alamıyor. Şoförler bu sorunun ise dere yatağı üzerine geniş bir köprü yapılarak aşılmasını istiyor.

 “BURASI TIKANINCA KÖYÜ SEL ALIYOR”

 Köydeki sorunlar bununla da bitmiyor. Anlatılanlara göre yıllar önce bahsi geçen dere yatağının tıkanması suretiyle taşması sonucu köyün yarısı sular altında kalmış. Geçtiğimiz gün konunun gündeme gelmesiyle DSİ ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Ancak köylüler bu çalışmanın yeterli olmadığını asıl sorun kaynağı olan kanal çıkışının temizlenmediğini söyledi. Köylüler, “Dere yatağı temizlendi ancak karşıdaki asıl sorunun kaynağı olan alt geçit görünümündeki yapının altı temizlenmedi. Orası tıkandığı zaman köyü sel suları basıyor. Buna karşı önlem alınmalı” dedi.

 Son olarak okul çıkışında çocukların dere yatağına düşmemesi için dere üzerindeki köprülere gerekli önlemin alınmasını isteyen köy sakinleri, “Yetkililere sesleniyoruz. Yolumuzu, viraj alma sorununu, dere yatağının tıkanmaması ve dere yatağı üzerindeki geçişlerde gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz” diye konuştu.