Cumhuriyet Halk Partisi’den 19 Mayıs için ikinci dava

Dava dilekçesini Danıştaya sunduktan sonra gazetecilere açıklama yapan Havutça, 19 Mayıs’ın tüm yurtta yaygın biçimde kutlanmasının gençlerin ulusal bilincinin gelişmesine, ulusal birlik ve beraberliğin en üst seviyede oluşmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Genelgenin gerekçesinde havanın soğuk olduğu bunun da öğrencilerde sağlık sorunlarına yol açtığı şeklinde ifadelerin yer aldığını belirten Havutça, ”Bu gerekçede geçenler hiçbir bilimsel veriye dayanmamaktadır. Tamamen keyfi bir düzenlemeyle 19 Mayıs törenlerinin iptal kararı Türkiye’nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir saldırı kampanyasının sadece bir parçasıdır. Bu gerekçeyle giderseniz havaların daha soğuk olduğu 29 Ekim’i, 23 Nisan’ı ne yapacağız” diye konuştu.

Havutça, 19 Mayıs kutlamalarının gençler üzerinde ulusal bilincin oluşmasına nasıl katkı sağladığını, 25 yıllık öğretmenlik hayatı boyunca gözlemlediğini anlatarak, ”Bu nedenle halkımıza dayatılan bu kampanyanın durdurulması ve ulusal sembollerimize sahip çıkmak için Genel Başkanımla görüşerek bu davayı az önce açtım” dedi. 

Eğitim-İş Sendikası da daha önce genelgenin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştaya başvurmuştu.

Danıştay ilgili dairesi başvuruları birleştirerek, davayı karara bağlayacak.