LYS Sınavı Başvuruları

Bu sene yapılacak olan LYS sınavı başvuruları bugün itibari ile başladı. Yaklaşık 15 gün sürecek başvuru işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. LYS girecek olan adayların yapılmış olan YGS’ den herhangi bir alanından 180 puanın üzerinde alması gerekmektedir.

Milyonlarca öğrencinin geleceklerinde yapacakları mesleği belirlemek ve bu alanda lisans eğitimi almak için girmek zorunda oldukları YGS ve LYS sınavları bulunmaktadır. Geçtiğimiz ayın ortasında yapılan YGS sınavında LYS’ ye girmeye hak kazanan öğrenciler bugün itibari ile başvurularını internet üzerinden gerçekleştirebilmektedirler. Her yıl olduğu gibi bu yılda milyonlarca aday bu sınavda ter dökecek. Branş seçmek ve gelecekte meslek sahibi olmak açısından, doğrudan yaşamı etkileyen bu sınavlara katılacak olan herkesin 12 yıldır almış olduğu eğitimin meyvesi toplayacağı bir aşamadır. Sınava girmeye hak kazanan öğrencilerin bu ayın nisan 21’ e kadar başvurularını yapması gerekmektedir. İlk olarak sınav ücretlerini bankaya veya banka ATM’ lerine başvuru tarihi dolmadan ödemeleri gerekmektedir. Ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra ösym’ nin ilgili sayfasına girerek başvuru işlemini buradan gerçekleştirebilecekler. Sınava giriş şartı Yüksek Öğretime Geçiş Sınavından YGS1, YGS2, YGS3, YGS4, YGS5 ve YGS6 alanlarının herhangi birinden 180 puanı geçmeleri gerekmektedir. Peki bu alanlardan hiç birinden 180 geçemeyen aday ne yapacak? Puanı 140 ve üzeri ise açık öğretim fakültesi veya YGS’ nin kendi alanlarından tercihini yapabilecek.

LYS Sınav Tarihleri;

  • LYS-4 ( Tarih, Coğrafya, Felsefe ve Din kültürü gurubu) 13 haziran 2015 cumartesi saat: 10.00’ da yapılacaktır.
  • LYS-1 ( Matematik-2, Geometri gurubu) 14 haziran 2015 Pazar saat: 10.00’ da yapılacaktır.
  • LYS-5 ( Yabancı Dil gurubu ) 14 haziran 2015 Pazar saat: 14.30’ da yapılacaktır.
  • LYS-2 ( Fizik, Kimya, Biyoloji gurubu) 20 Haziran Cumartesi saat 10.00′ da yapılacaktır.
  • LYS-3 ( Edebiyat, Coğrafya-1 gurubu) 21 Haziran Pazar saat 10.00’da yapılacaktır.

Sınava girecek olan adayların nisan 8 ile nisan 21 arasında başvurularının yapması gereklidir. Aksi taktirde sınava giremezler ek süre olmayacaktır.