TEOG Sınavına Girecek Öğrencilere Tavsiyeler Bakan Nabi Avcı’ dan

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ dan TEOG sınavına girecek öğrencilere, onların velilerine ve öğretmenlere tavsiyeler verdi. İlk olarak Bakanlık tarafından çıkan bilgilendirme klavuzunu okumalarını istedi. Milli Eğitim bakanlığı Özel Eğitim ve Danışmalık hizmeti; aile, öğretmen, öğrenci bilgilendirme kılavuzu ilgili okulların müdürlüklerine gönderildi. Kılavuzun içinde Nabi Avcı’ nın aile, öğretmen ve öğrencilere tavsiyeleri de dikkat çekti. Nabi Avcı öğrenciye tavsiyelerine şöyle başladı, ” Sizlerin sınavlara akademik olarak hazır olmanız kadar psikolojik olarak da kendinizi sınava hazır hissetmeniz, sınavlarda başarıyı yakalayabilmeniz için önemli bir koşuldur” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ dan Öğrencilere Tavsiyeler;
“ Ders çalışırken Tv, bilgisayar ve telefon gibi aletlerden gibi dış etmenlere kapalı bir zaman dilimi ayırarak çalışma yapalım göreceğiz ki daha etkili verimli olacaktır.”
“ Zamanımı iyi değerlendirelim, mecbur olarak bir iş yapacaksak en kısa zamanda yaparak ders çalışma alanımıza tekrar dönelim”
“ Farklı uyaranların dikkatimizi dağıtmaması için sadece çalışmakta olduğumuz derslerin araç, gereçlerinin bulunmasına dikkat edelim.”
“ Hızlı okumayı öğrenmeliyiz.”
“ İlgimizin azalmaması için önemli olan ödev ve projelerimizi ihmal etmeyelim.”
“ Her bitirmiş olduğumuz çalışmanın üstünü çizelim, her konu bitiminde kendimizi ödüllendirelim, kendimize zaman ayıralım. Bitirmediysek küçük notlar alarak tekrar gözden geçirelim”
“ En azından adım atalım, bir kez başlayınca yolun devamının gelmesi kolay olur, başlamak bitirmenin yarısıdır.”
“ Yatmadan önce bir ertesi gün nasıl bir çalışma yapabilirim diye düşünelim ve tasarlayalım.”
“ Hatırlamamızı kolaylaştırmak açısından ve görsel olarak daha eğlenceli hal alması açısından, renkli kalemler kullanalım ve ders çalışmayı sıkıcı bir hal olmaktan çıkaralım”
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ dan Öğretmenlere de Tavsiyeler verdi;
Öğretmenlere de sınav esnasında öğrencilerin dikkatini dağıtacak, ses çıkaran ayakkabıların ve takıların takılmamasını, bunun yanında ağır parfüm kokusu sıkılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Her bir ders yazılısı esnasında ilk 20 dakika ve son 5 dakikada dışarıya çıkmanın yasak olduğunu ve ilk 20 dakika geçtikten sonra öğrenci bitirmişse dışarı çıkılabileceğinin bilgisini verdi. Sınav yerine, sınav başlama saatinden bir saat önce orda olunmasının gerektiğini söyledi.