E-Etüt Projesine Samsun’da başlandı

Bakanlığın bilgi işlem grup başkanlığı koordinesinde hayata geçirilen uygulamanın ilk etabında matematik ve kimyadan sınavlara hazırlık dersleri veriliyor. Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sayfasından veya http://konferans.meb.gov.tr/samsunetut adresinden ulaşılabilen internetten canlı etüt yayınını takip eden öğrenciler öğretmenlere İnternet üzerinden soru da gönderebiliyor

Sınavlara hazırlanan öğrencilere kolaylık sağlayan E-Etüt uygulaması, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 18.00–21.00 arasında yapılıyor. Sistem hakkında bilgi veren Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora, yakın zamanda fizik, biyoloji gibi sayısal derslerin yanı sıra sözel derslerin de projeye ilave edileceğini söyledi. Uygulamanın öğrencilere ders tekrarı olmasının yanında soru sorma imkanıyla öğrenilen bilginin pekiştirilmesini sağlayacağını ifade eden İl Müdürü Cora, velilerin ve öğretmenlerin öğrencileri projeye yönlendirmesinin faydalı olacağını kaydetti.

Samsun İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, “Ülkemizin Bilgi Toplumu Stratejisi’nde bilişim teknolojilerinin eğitim sistemimizdeki kullanımı ile ilgili olarak ‘bilgi ve iletişim teknolojileri eğitim sürecinin temel araçlarından biri olacak ve öğrencilerin, öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanımı sağlanacaktır.’ hedefi yer almaktadır. Bu kapsamda Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı’nın koordinesinde ilimiz pilot il seçildi ve müdürlüğümüzde e-Etüt Merkezi kuruldu. Öncelikle 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak, YGS ve LYS’ye hazırlık olması düşünüldü ve matematik ile kimya derslerine başlandı. Fizik, biyoloji gibi sayısal dersler ile sözel derslerde projenin işleyişine göre e-etüt projemize ilave edilecektir.” dedi.

Projede görev alan kimya öğretmeni Emel Akyol Kas ise online olarak ders anlatmanın sınıftakinden daha fazla dikkat gerektirdiğini vurguladı. Kas, özelliklede iyi bir Türkçe kullanmanın önemli olduğunu, projede yer aldığı için sevinçli olduğunu ifade etti.