İstiklal Marşı’nı Kim Daha Güzel Okur

İstiklal marşı’nı ezbere ve en iyi ben okurum diyorsanız Antalya Kepez Belediyesi, TBMM’de kabulün 91. yıldönümü dolayısıyla bölgedeki okullar arasında en iyi İstiklal marşı yarışması sizi bekliyor.

Kademe şeklinde yapılacak yarışma sonunda birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere masa üstü bilgisayar, üçüncülere ise tablet bilgisayar hediye edilecek.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Fatma Parıltı İlköğretim Okulu’nun 5. sınıfı öğrencilerini, meclis toplantı salonunda kabulünde yarışmayla ilgili bilgi verdi. Buna göre İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de TBMM’nde kabulünün 91. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek ön elemeli yarışma, ilçedeki tüm anaokulları, ilköğretim 1. kademe, 2. kademe ve liseler arasında düzenlenecek. Okul müdürlükleri, kendi bünyesinde ‘Değerlendirme Komisyonu’ kurarak ön elemeyi yapacak ve okul birincileri, 2 Mart 2012 Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazılı olarak bildirecek. İlköğretim 1. kademe, 2. kademe ve liselerden katılan yarışmacıların, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını, anaokulundan katılanlar ise 4 kıtasını ezbere okuyacak.

Yarışma iki günde düzenlenecek. 7 Mart Çarşamba günü anaokulları ile ilköğretim I. ve II. kademeler, 08 Mart’ta ise liseler yarışacak. Söz konusu yarışmanın ödül töreni 12 Mart Pazartesi günü Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de yapılacak.