Kimse Yok mu? Derneğinden Kampanya! Vanlı öğrencilerin ‘Tut Elinden’

23 Ekim 2011’de Van ve Erciş’te meydana gelen depremden bu yana acil yardımlarla birlikte kalıcı projeleri de birer birer hayata geçiren Kimse Yok Mu, eğitimleri sekteye uğrayan Vanlı öğrenciler için “Tut Elinden” kampanyasını başlattı.

7,2’lik depremle 63’ü ağır hasarlı olmak üzere, 250 okul binasının zarar gördüğü Van’da öğrenciler 2,5 ay ara verdikleri eğitimlerine, 2 Ocak 2012 tarihinden itibaren az hasarlı okul binalarında ve prefabrik sınıflarda tekrar başladı.

KAYAHAN’IN DESTEĞİYLE ‘TUT ELİNDEN’

Kimse Yok Mu, ünlü sanatçı Kayahan’ın öncülüğünde “Tut Elinden” kampanyası ile herkesi Vanlı ve Ercişli öğrencilerin elinden tutmaya çağırıyor.

Kimse Yok Mu Derneği Tut Elinden Eğitim Kampanyası ile Van ve Erciş’te; Eğitim-sosyal yardım kompleksi inşa etmeyi ve 1.000 öğrenciye aylık 250 TL burs vermeyi hedefliyor.

Kimse Yok Mu Van’da Neler Yaptı?

Van’a depremin hemen ardından akşam saatlerinde ulaşan Arama Kurtarma Ekibi ASYA afet bölgesinde bir hafta boyunca arama kurtarma çalışmalarında bulundu. Çadır, battaniye, kilim, kışlık kıyafet, ayakkabı, gıda, su, kahvaltılık, katalitik soba, elektrikli ısıtıcı, bebek bezi ve temizlik malzemesi taşıyan 120’yi aşkın yardım tırı afet bölgesine gönderildi. 15 kişilik psikoterapi ekibinin çocuklar başta olmak üzere iyileştirme çalışmalarında bulundu.

‘Gezici Aşevi’ ve aşevi çadırında ise Ocak 2012’ye kadar günde 5000 kişiye düzenli olarak sıcak yemek dağıtıldı.

500’den Fazla Gönüllü Yardım Faaliyetlerinde Görev Aldı

23 Ekim Pazar günü Van’dan gelen acı haberle sarsılan Kimse Yok Mu gönüllüleri adeta Van’a akın etti. 500’den fazla gönüllünün görev aldığı yardım faaliyetlerinde Türkiye’nin dört bir yanından Kimse Yok Mu Derneği’nin Van ve Erciş’teki Lojistik Merkezi’ne gelen yardımlar 200’e yakın araç ile on binlerce Vanlı depremzedeye ulaştırıldı.

 

25 Ocak 2012 İtibari İle Van İçin 11.161.807 TL Nakit Yardım Toplandı!

25 Ocak 2012 itibari ile Van için 11.161.807 TL nakit yardım toplayan ve bu yardımların tamamına yakınını Van’a ulaştırmış olan ve afet bölgesinde gıda yardımlarına aralıksız devam eden Kimse Yok Mu, kalıcı yardımlarla da depremzedelerin yüzünü güldürüyor. 

• 110 adet prefabrik ev yapıldı( Kapalı alan: 53 m2, 1 evin maliyeti: 20.700 TL + KDV ) 

• 1000 Vanlı öğrenciye 1 yıl (12 ay) süreyle burs verilecek ( Aylık 250 TL) 

• Eğitim-Sosyal Yardım Kompleksi yapılıyor ( Öğrenci yurdu, ücretsiz üniversite hazırlık kursu, kültür merkezi, Spor salonu, lojistik merkez, aşevi. Maliyeti: Yaklaşık 6 milyonTL ) 

Ayrıca, Şubat 2012’de teslim edilmesi planlanan 5 adet öğrenci yurdunun yapımlarını da Kimse Yok Mu organize ediyor. 

Kimse Yok Mu Eğitim Projeleri’ni www.tutelinden.org  sitesinden takip edebilirsiniz.