Okullar Artık “Halka Açık” Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde uygulamaya koyduğu ‘Okullar Hayat Olsun’ projesiyle, okullar eğitim-öğretim saatlerinin dışında ve yaz aylarında halkın kullanımına açılacak.

Bu sayede okulların, öğrenciler ve yetişkinler için birer ‘Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’ ve eğlenme ve dinlenme aktivitelerine imkan veren ‘Yaşayan Güvenli Alanlar’ haline dönüştürülmesi hedefleniyor.

Projenin Trabzon’daki uygulama protokolünün imza töreni, Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ın katılımıyla Valilik B Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Törene, Vali Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Orman Bölge Müdürü Celal Pir, İl Milli Eğitim Müdürü Taner Kırbaç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, ilgili kurum amirleri ve okul müdürleri katıldı.

Vali Recep Kızılcık, Trabzon Belediyesi, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülecek proje kapsamında okulların eğitim-öğretim saatleri dışında hafta sonlarında ve yaz aylarında halkın hizmetine açılacağını ifade etti.

Okulların mahalle sakinleri tarafından spor, eğitim ve internet konularında kullanılması için öğretmenlerin de görevlendirileceğini kaydeden Kızılcık, “Okullarımızda bulunan spor salonları eğitim ve öğretime zarar vermeyecek şekilde halkın kullanımına açılacak. Böylece toplumumuza spor yapma alışkanlığı kazandırılırken, veli ile okul yönetimi arasında daha sıcak ilişkilerin olması da sağlanacak.” dedi.

Eğitim kurumlarının okul aile birlikleri tarafından birer ticaret haneye dönüştürülmesine izin verilmeyeceğini vurgulayan Kızılcık, “Okul aile birlikleri tarafından okullarımızın ticari amaçla kullanmaması yapacağımız çalışmalarda büyük önem arz etmektedir. Okullarımız ticari müesseseler olmayıp, halkımızın eğitilmesi ve spor yapmaları için fevkalade önemli merkezlerdir.” uyarısında bulundu.

Açıklamaların ardından Vali Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Turan, Orman Bölge Müdürü Pir ve Milli Eğitim Müdürü Kırbaç tarafından protokol imzalandı.