ÖSYM Başkanı Ali Demir: ÖMSS için hazırlıklar tamamlandı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Başkanı Ali Demir, Amasya, Artvin, Çorum, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon ve Ardahan sınav merkezi yöneticilerinin katıldığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki ÖSYM Bölge Toplantısı’na katılıp açılış konuşmasını yaptı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Demir, toplantıda 2012 yılı sınav maratonu çerçevesinde yapılacak çalışmaları masaya yatıracaklarını belirtti.

Bu yıl ilk defa yapılacak ÖMSS’nin kendisini heyecanlandırdığını kaydeden Demir, “11 Mart’ta Ankara’da Seviye Tespit Sınavı var, arkasından 22 ilde Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı olacak ama asıl büyük sınavımız 1 Nisan 2012’de yapacağımız Yükseköğretime Geçiş Sınavı. Daha sonra tüm Türkiye’de bir sınav maratonu diyebileceğimiz arka arkaya sınavlarımız gelecek. Bu yıl KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınavı ile beraber 9 milyon adayı sınava alma planımız var. Ancak her ne kadar 3 milyon kadar adayı olan KPSS Orta Öğretim Sınavı olsa da bizi asıl heyecanlandıran bu yıl ilk defa yapacağımız, belki de dünya da ilk defa yapılacak olan ÖMSS olacak. 20-02 Mart tarihleri arasında başvurusu yapılacak olan sınav 29 Nisan’da gerçekleştirecek.” dedi.

Devlet memurluğu kadrosuna yerleştirilecek özürlü vatandaşların gireceği sınav için tüm hazırlıklar tamamlandığını kaydeden Demir, “Gerek adayların hassasiyeti, gerekse yapacağımız sınavın özelliği bakımından son derece kritik ve önemli bir sınav olacak. Tüm bunları değerlendirmek ve yeniden yapılanma aşamasını sürdüren Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi’nin sınav güvenlik anlayışı, 2012’deki sınav maratonu içerisindeki gerçekleştireceğimiz faaliyetleri değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı olarak yapıldı.
Öte yandan toplantının yapıldığı OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi önünde toplanan bir grup öğrenci ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’i protesto etmek istedi. Öğrencilere müdahale eden güvenlik güçleri 13 öğrenciyi gözaltına aldı.