Samsun’da Okullar Tatil

Samsun ve ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ilçede bazı okullar tatil edilirken 216 köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.
Karadeniz’i etkisi altına alan ve Samsun’da ciddi hasarlara yol açan fırtına yerini kar yağışına bıraktı. Dünden buyana kent merkezinde aralıklarla yüksek rakamlı ilçelerde ise sürekli yağan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Kar yağışının etkili olduğu yerlerde karayolları ekipleri ilçe ve şehirlerarası yollarda kar temizleme, tuzlama çalışmalarını devam ettiriyor.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yetkililerden 8 ilçede okullar 1 gün ile 3 gün arasında tatil edildiği bildirildi. Bunlardan Canik ilçesinde de 18 köy okulu 1 gün, Yakakent, Salıpazarı, Asarcık, Ayvacık ve Tekkeköy ilçelerinde tüm köy okulları 1 gün. Alaçam ilçesindeki Etyemez, Karahüseyinli ve Kızlan İlköğretim okulları 1 gün, Ladik ilçesindeki tüm okullarda ise 3 gün tatil edildi.

İl Özel İdare yetkililerinden alınan bilgiye göre ise kar yağışından dolayı 216 köy yolunun ulaşıma kapandığı çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü kaydedildi.

Kapalı köy yollarının sayısı ise şöyle: “Çarşamba 30, Canik 21, Alaçam 20, Ladik 18, Bafra 16, Kavak- Atakum- Ayvacık- Terme- Salıpazarı- Tekkeköy 15, Vezirköprü ve Yakakent 5, 19 Mayıs, Havza ile İlkadım 3, Asarcık 2.”