Siirt Üniversitesine Yeni Fakülte ve Bölümler

Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları başkanlğında toplanan Siirt Üniversitesi Senatosu, yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla ilgili önemli kararlar aldı.

Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları başkanlığında toplanan Siirt Üniversitesi Senatosu, yeni fakülte ve bölümlerin açılmasıyla ilgili önemli kararlar aldı.

Senato, iktisadi ve idari bilimler fakültesi ile ziraat fakültesi kurulması için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na başvuruda bulundu.

Senato, fen edebiyat öğrencilerine pedagojik formasyon verilmesi amacıyla eğitim fakültesi bünyesinde öğretmenlik sertifika programının açılmasını, ayrıca eğitim fakültesi bünyesinde okul öncesi öğretmenliği bölümünün açılıp 40 öğrenci alınmasını kararlaştırdı.

Bu bölümün açılmasıyla özellikle okul öncesi öğretmenlik bölümünü okumak isteyip de aileleri tarafından il dışına gönderilmeyen kız öğrencilerin hayalleri gerçekleşmiş olacak.
Senato ayrıca, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesinde Gıda Mühendisliği bölümü ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programlarının açılıp 30 öğrenci alımının yapılması için başvurusu yanında Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Beslenme ve Diyetetik ve Ebelik bölümlerinin açılması için Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulundu.

Öte yandan Senato, doğal afetleri göz önünde bulundurarak Acil Durum ve Afet Yönetimi ile Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programlarının açılması için başvuru yaptı.

Doğalgazı yakın bir zamanda kullanacak olan Siirt’teki gelişmeleri de paralel olarak gaz ve tesisatı teknolojisi, kaynak teknolojisi, iklimlendirme ve soğutma teknolojisi, otomotiv teknolojisi, kontrol ve otomasyon teknolojisi, yapı denetimi programlarının açılması ile ilgili başvuruda bulunan Senato, uygulamalı İngilizce ve çevirmenlik ile işletme yönetimi programlarının açılıp 40’ar öğrencinin alınmasına yönelik de başvuru yapıldığını açıkladı.

Eruh Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Programının açılıp 40 öğrenci alma talebinde bulunan Senato, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, sosyal hizmetler ve yaşlı bakım programları bölümünün açılması yanında Kurtalan Meslek Yüksek Okulu bünyesinde dış ticaret programının açılması için de çalışmalarını tamamladı.