Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nden New York’ta Dil Eğitimi

Yaz okulu dil eğitimi için Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ni seçen 16 yaş üstü herkes, ABD’de 80 saatlik dil eğitimi alabilecek, gezilere ve etkinliklere katılabilecek.

Yaz okulu dil eğitimi için Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’ni seçen 16 yaş üstü herkes, üniversitenin ABD’deki stratejik ortakları Vaughn College’da 80 saatlik dil eğitimi alabilecek, gezilere ve etkinliklere katılabilecek.
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, yaz okulu için THK Üniversitesi’ni seçen öğrencilerin New York’ta Vaughn College Kampüsü’nde konaklayarak eğitim alacaklarını belirtti. Dünyayla entegre olabilmek için çocukların bir yabancı dili mutlaka çok iyi bilmeleri gerektiğini vurgulayan Ban, “Sadece üniversitede okumak yetmiyor. Önümüzdeki kuşaklara bir yabancı dilde yetmeyecek. Bu nedenle çok iyi konuşmak ve yazmak gerekiyor. Bizim yaz okulumuzun farkı Amerika’daki diğer bir havacılık ve uzay üniversitesinde, tamamen bizim kontrolümüzde eğitim alacak olmalarıdır. Onların kampüsünün içinde yer alan misafirhanelerde kalacaklar. 16 yaş üstü herkes bu yaz okuluna gelebilecek” dedi.

-YOĞUN AMERİKAN KÜLTÜREL DENEYİM PROGRAMI-

Haftada 20 saat İngilizce görecek olan öğrenciler, 4 saatte kültürel uygulama laboratuvarı içinde eğitim alabilecekler. Bütün bunların yanı sıra, Vaughn College öğrencilerinin kullandığı bilgisayar laboratuvarından istedikleri her an yararlanabilecekler. Simülatör laboratuvarında uçuş yapabilecekler. Amerikan kültürün ve Amerikan dil programlarının da çok yoğun bir şekilde anlatılacağı yaz okulunda, New York’ta gezi ve aktivitelerde yer alacak. Bir ay boyunca Vaughn College’nin spor salonlarından da yararlanabilecekler. Öğrencilerin isteğine bağlı olarak üniversite düzeyi derslerine katılımcı ya da dinleyici olabilme imkanı da yer alacak.