Üstün Zekalı Çocukları Olanlar

Üstün Zekâlılar Enstitüsü önderliğinde yapılan üstün zekâlılar eğitiminde öğrenciler bir ay gözetim altında tutularak seçiliyorlar.

Üstün Zekâlılar Enstitüsü önderliğinde yapılan üstün zekâlılar eğitiminde öğrenciler bir ay gözetim altında tutularak seçiliyorlar.
Üstün Zekâlılar Enstitüsü önderliğinde başlatılan üstün zekâlılar eğitimi üç üniversitede başladı. Özyeğin, İstanbul Ticaret ve Bursa Teknik Üniversitesinde başlatılan üstün zekalılar eğitimi öğrencilerin üniversite dönemine kadar sürdürülecek. Öğrencilerin zekâ, yaratıcılık, aile gözetimi ve öğretmen güvenirliği esasına göre seçiminin yapıldığı sistemde öğrenci en az bir ay gözetim altında tutuluyor. Gözetim sırasında değerlendirmelerden başarılı not alan öğrenci üstün zekalılar okulunda derse başlıyor. Hafta sonları ve belirli günlerde eğitim alan öğrenciler yaş guruplarına göre sınıflandırılıyor. Çok başarı gösterenler yaşına bakılmadan bir üst sınıfa alınıyorlar. Bursa Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Meslek Yüksekokulu’nda açılan üstün zekalılar sınıflarında eğitim gören Kerem Özdemir, DNA molekülü yaptığını belirterek, “Ben Peyami Sefa İlköğretim 5. sınıf öğrencisiyim. 11 yaşındayım. DNA modülü yapıyorum. Bunu yapmak zor, ancak ben yapabiliyorum” dedi. Üstün Zekâlılar Enstitüsü Kurucu Başkanı Gürkan Yaşar ise, “Şu anda dünya bu programı uyguluyor. En kısa sürede tüm Türkiye’de uygulanması gerekir.” dedi.