Velilere ve Öğrencilere Destek Hattı Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini devreye sokacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini devreye sokmak için hazırlıklarına devam ediyor. Öğrenci, veli ve öğretmenlerin de arayabileceği merkez sayesinde, eğitimle ilgili her türlü talep, görüş, öneri tek bir telefonla iletilecek, bakanlık politikalarına ilişkin bilgi aktarılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, vatandaşlardan gelecek her türlü talep, şikayet, görüş, öneri, ihbar ve soruları etkin hızlı bir çözüme kavuşturulması için ve daha profesyonel halkla ilişkiler hizmeti vermek için Alo 147 İletişim Merkezini hizmete açacak.

Çağrı merkezi ile sorulara daha hızlı cevap verilmesi, başvuruların bakanlıktan da izlenebilmesi ve bürokrasinin azaltılması amaçlanıyor. Bakanlığın 1 Mart 2012 tarihinde hizmete sokmayı planladığı merkezde, gelen her türlü çağrı cevaplandırılıp sonuçlandırılacak. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler “Alo 147” sayesinde tek bir telefon numarası ile Milli Eğitim Bakanlığına ulaşabilecek. Böylece daha önce sorularını mektup yazarak, mail atarak veya bizzat bakanlığa gelerek ileten vatandaşlar bir telefonla sorularına yanıt alacak.

-Merkez Erciş’te kurulacak-
Bakanlık, çağrı merkezinde 100 kişiyi istihdam etmeyi hedefliyor. Merkezde, ağırlıklı olarak engelli vatandaşlar istihdam edilecek. 1 Mart’ta açılması planlanan merkezde görev alacak personele, diksiyon, iletişim, MEB’in çalışmalarına ilişkin eğitim verilecek. Bakanlık çağrı merkezini Van’ın Erciş ilçesinde kuracak. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında da “İletişim Merkezi Destek Bürosu” oluşturulacak.

Merkez teşkilatındaki birimlerin, görev alanlarıyla ilgili yönetmelik, genelge, açıklama, sayısal veriler, sınav sonuçları, proje, mevzuat değişiklikleri ve benzeri duyuruları çağrı merkezine iletilecek. İletişim merkezine ihbar ve şikayette bulunanlar, isimlerinin gizli kalmasını istemeleri halinde, ihbar ve şikayetlerinin soyut ve genel nitelikte olmamasına dikkat edecek.

Öte yandan çağrı merkezlerinin gelen talepleri hızlı ve doğru bir şekilde cevaplandırma ve sonuçlandırma süreleri ve performansları da izlenecek.