Zor Durumda Bırakan Yarı Yıl Atamaları

Faruk Tatar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların yarı yıl tatilinde 15 bin 934 öğretmen atamasının, özel okullar ve dershaneleri zor durumda bıraktığını söyledi.

TÜM Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) Genel Koordinatörü Faruk Tatar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okulların yarı yıl tatilinde 15 bin 934 öğretmen atamasının, özel okullar ve dershaneleri zor durumda bıraktığını söyledi.

Tatar, “Ataması yapılan 15 bin 934 öğretmenin büyük bölümü özel dershanelerde çalışıyordu. Bu öğretmenlerin 3 gün içinde işlemlerini tamamlaması ve atandığı illerde 6 Şubat’tan itibaren göreve başlama zorunluluğu getirilmesi nedeniyle dershaneler çok zor durumda kaldı. Unutulmamalı ki, özel öğretim kurumları da eğitim- öğretim çatısının bir unsurudur” dedi.

Öğretmenlerin görev yaptıkları dershanelerden ayrılması nedeniyle üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin olumsuz etkileneceğini kaydeden Tatar şunları söyledi: “Türkiye’nin en önemli sorununun eğitim, çözümünün de eğitim olduğunu düşünüyoruz. Eğitim için ne zaman ortak bir algı oluşturulursa, Türk eğitim sistemimiz o zaman doğru yolda emin adımlarla ilerleyecektir. Biz TÖDER olarak eğitimin devleti, özeli olmadığı görüşündeyiz. Bu düşünceyle TÖDER, özel öğretim kurumlarının derneği olmasına rağmen, eğitimle ilgili her türlü konuyu ele almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçen hafta gerçekleştirilen öğretmen atamalarında dershane ve özel okullarda çalışan öğretmenlerin durumlarının dikkate alınacağını düşünüyoruz.”

’ÖĞRETMENLERİN GİTMESİ AKSATACAK’
Türkiye genelinde TÖDER’e üye bin civarındaki özel okul ve dershanede 50 bine yakın öğretmenin görev yaptığını belirten Faruk Tatar, şöyle devam etti: “Dönem ortasında yapılan bu atamalarda özel okul ve dershanede çalışan öğretmenlerin atama yapılan yerlere gitmesi, eğitim ve öğretimi ciddi anlamda aksatacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bu konuya gereken hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yok. Bu bağlamda ataması yapılan dershane ve özel okulda görevli öğretmenlerimize gereken önemin Bakanlık tarafından verileceğini düşünmekteyiz.”

10 MART’TA İSTANBUL’DA KONFERANS
10 Mart 2012’de TÖDER’in ev sahipliğinde Türkiye’de uluslararası konferans düzenleyeceklerini de kaydeden Faruk Tatar, “Dünyanın dört bir köşesinden dershaneciler İstanbul’dabir araya gelecek. Eğitim sistemimizi zorlaştıran da, kolaylaştıran da bu sistemin içindeki insanlardır. Bizler ortak dil oluşturursak, bu sistem çok daha iyi noktalara gelecektir” diye konuştu.