Tübitak, Uludağ Üniversitesi’nde yeni araştırma ve projelerin geliştirilmesi ve bilim adamı adaylarına destek için “Bilgilendirme ve Eğitim Programı” düzenledi.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), akademik araştırma projeleriyle sanayi ve kamu kuruluşlarına ait Ar-Ge projelerini desteklemek, toplantı ve yayınları teşvik etmek; geleceğin bilim insanlarına öğrenim hayatları boyunca burslar vermek; bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında uluslararası işbirliği imkanları oluşturmak amacıyla başlattığı eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu’nda düzenlenen programla akademisyenlere ‘Bilgilendirme ve Eğitim Programı’ gerçekleştirildi.
Programa konuşmacı olarak Uludağ Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, TÜBİTAK adına Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı(BİDEB) Yurt İçi Burslar Müdürü Prof. Dr. Cahit Güran ve ilgili kurumlardan uzmanlar katıldı. Prof. Dr. Cahit Güran, elde edilen bakış açısına göre, ‘Kendimizi tanıyamıyoruz, kendimizi tanıtamıyoruz’ diyerek bu yüzden tanıtım toplantıları organize edildiğini söyledi. Prof. Dr. Cahit Güran hedefin, tüm illere ulaşmak olduğunu belirterek, “Bu organizasyonlarla hedef kendimizi anlatmak, üniversitelerdeki hocaların kendilerini anlatmalarına fırsat vermek, onların farkındalıklarını görmektir.” dedi. Bilim insanlarının, araştırmacıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkanlar sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Güran, sözlerine şöyle devam etti: “Bu amaçla ödüller vermek, öğrenim ve öğrenim sonrasında üstün başarısıyla kendini gösteren gençleri izleyerek onların yetişme ve gelişmelerine yardım etmek ve bu amaçla burslar vermek, yarışmalar düzenlemek ve yayınlar yapmak BİDEB’in ana görevleridir.”
Uzman Fatih Sinan Esen de TÜBİTAK tarafından akademisyenlere çeşitli alanlarda burs ve destek verildiğini anlatarak, lisansüstü ya da doktora eğitimine devam edenler ve doktora sonrası araştırma yapmak isteyenlere TÜBİTAK-BİDEB tarafından burs verildiğini dile getirdi. Esen, ayrıca uluslararası bilimsel toplantılar, uzman değişim programları, çalışma ziyaretleri gibi etkinliklere maddi destek sağladığını kaydederek, bilimsel örgütlerin faaliyetlerini aktif katılımla desteklediğini sözlerine ekledi.